Sport
EONOS

Duitsland en Lissabon krijgen voetbaltoetje

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Duitsland en Lissabon krijgen voetbaltoetje

Het Europese voetbalseizoen wordt in augustus afgesloten met twee mini-toernooitjes. De Champions League wordt beslist in Lissabon, de Europa League krijgt zijn ontknoping in Duitsland. De UEFA maakte dat bekend na een vergadering van het uitvoerend comité. De kwartfinales en de halve finales zullen in één wedstrijd worden beslist. De Europese voetbalbond neemt later nog een besluit of de wedstrijd zonder of met publiek zijn.

Voor de Champions League moet nog wel een andere hobbel worden genomen. Er zijn nog maar vier kwartfinalisten bekend. De laatste vier returns van de achtste finales moeten nog worden gespeeld. Dat gebeurt op 7 en 8 augustus. Waar is nog niet duidelijk. Of in Lissabon, of in het stadion waar ze oorspronkelijk gespeeld zouden worden. Hier neemt de UEFA later een besluit over.

Champions League wordt beslist in Lissabon

In Langs de Lijn En Omstreken gaf NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg tekst en uitleg over de UEFA-vergadering en over de besluiten die daar werden genomen. Zo werden de voorrondes in de Europese bekertoernooien van het nieuwe seizoen ook in augustus op de agenda gezet. Dat kan voor de Nederlandse clubs een nadeel zijn omdat er hier pas in september mag worden gevoetbald. Daarmee lijkt een goede voorbereiding op die voorrondes een zware dobber te worden.

Ster advertentie
Ster advertentie