Sport
EONOS

Skeletonster Bos klaar voor WK, maar verwacht geen medailles

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Skeletonster Bos klaar voor WK, maar verwacht geen medailles

Drie zilveren medailles, twee bronzen plakken en derde in de eindstand van het wereldbekerklassement. Skeletonster Kimberley Bos verbaasde afgelopen wereldbekerseizoen vriend en vijand met haar goede prestaties. Donderdag doet ze mee aan de WK in het Duitse Altenberg, maar ze tempert vooraf de verwachtingen.

Bos verwacht geen WK-medaille op de lastige baan in Altenberg. "Ik denk dat dat te hoog gegrepen is." Vorig jaar deed ze ook mee aan de wereldkampioenschappen en toen werd ze vijftiende. "Als ik in de top-10 terechtkom, ben ik al tevreden. Dat is al een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar."

Lafjes

"Dat klinkt een beetje lafjes na al mijn wereldbekermedailles", erkent Bos. "Maar het is een moeilijke baan en daarnaast een Duitse baan, wat het nog een stuk moeilijker maakt om de Duitse concurrentes in te halen."

Skeletonster Bos verwacht geen WK-medaille

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie