Sport

Kan Mathieu van der Poel de Tour winnen?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kan Mathieu van der Poel de Tour winnen?

De tweede tourweek begint met een stevige Alpenetappe. Podcast De Kopgroep vraagt zich af of Mathieu van der Poel opnieuw gaat verbazen door ook vandaag de gele trui te behouden.

#7 - Tour: Alpen (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

'Hij verrast mij steeds weer'

Mart Smeets zegt dat het antwoord op die vraag afhangt van de vraag of hij het echte hooggebergte aan kan. “We zijn nog niet over cols van 2600 meter heengegaan. Ik heb nog nooit gehoord dat hij echte klimvezels heeft, maar hij verbaast mij zeer. “

Martijn Hendriks wordt voorzichtig waar het gaat om uitspraken te doen over Mathieu van der Poel: “Ik heb hem al twee keer uit het geel gezet en hij verrast mij steeds weer. Ik ben heel benieuwd naar vandaag. Ook in de Tirreno heb ik hem dingen zien doen die ik niet van hem had verwacht. Het is een echt wonderkind.”

Een paar kilo afvallen?

Joost Vullings ziet hem dit jaar de tour niet winnen, maar denkt dat Van der Poel het wel zou kunnen in de toekomst. Hij moet dan een paar kilo afvallen. “Dat gaat wel ten koste van zijn kwaliteiten als sprinter, maar dan zou hij wel verder moeten kunnen komen als ronderenner.”

Martijn Hendriks haalt Dylan van Baarle aan als voorbeeld. “Hij was een man van het voorjaar, maar moest bij Ineos gaan knechten voor Thomas. Hij verloor zes, zeven kilo en rijdt nu mee over de grote cols. Het zou moeten kunnen, maar het moet goed begeleid worden.”

“Een risico”, zegt Joost Vullings, “maar het is een mooie academische discussie.”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie