Sport
AVROTROS

De hoogtepunten uit Humberto: 25 jaar na de Champions League-winst van Ajax

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De hoogtepunten uit Humberto: 25 jaar na de Champions League-winst van Ajax

Een historische overwinning van een uniek team: volgende week is het 25 jaar geleden dat Ajax de Champions League won. In de speciale uitzending van Humberto blikken we terug met prominente gasten.

Aanvoerder van dat legendarische team was Danny Blind. Hij heeft het er nog wel eens over met zijn zoon, die vorig jaar naast de Champions League-winst greep. "Die Champions League is mijn troef, natuurlijk."

Video niet beschikbaar

'Rillingen over mijn hele lijf'

Het enige doelpunt in de finale tegen AC Milan kwam van Patrick Kluivert. Het werd de meest bijzondere avond uit zijn voetbalcarrière. "Ja, als ik dat nu terug hoor krijg ik rillingen over mijn hele lichaam. Dit zal altijd in mijn hoofd en hart blijven", zegt hij tegen Humberto.

Video niet beschikbaar

Frank en Ronald de Boer

De broertjes De Boer verschillen van mening over de bijdrage van coach Van Gaal aan hun carrière, zo blijkt in de uitzending. Frank zegt dat de trainer voor die paar extra procent heeft gezorgd, maar uiteindelijk "moet je toch zelf lopen op het veld."

Ronald staat daar anders in. "Ik heb meer aan Louis te danken. Hij heeft mij teruggehaald van FC Twente. Als hij er niet had gezeten, was dat waarschijnlijk nooit gebeurd. Dan had ik het niet eens meegemaakt."

Video niet beschikbaar

Trainer Louis van Gaal

En de coach van het team mag natuurlijk niet ontbreken bij deze uitzending. De architect van het succes: Louis van Gaal. Deze week bracht hij een boek uit met de titel 'LvG, de trainer en de totale mens' waar zijn periode bij Ajax ook uitgebreid aan bod komt. In onderstaand artikel lees je terug wat hij in de special zei.

Zoals je van Humberto gewend bent, is er natuurlijk ook een samenvatting in 3 minuten. Die zie je hier:

Video niet beschikbaar

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie