NOS

PSV spoelt teleurstelling weg met doelpuntenfestijn bij Excelsior

2. PSV spoelt teleurstelling weg met doelpuntenfestijn bij Excelsior

PSV heeft flink uitgehaald op bezoek bij Excelsior. Het werd 1-6. Ibrahim Sangaré en Xavi Simons scoorden allebei twee keer.

Het eerste doelpunt was van Joey Veerman. Op zijn favoriete positie op het middenveld pikte hij de afvallende corner op en schoot die met binnenkant voet in de hoek. Ook de tweede treffer viel uit een hoekschop. Ibrahim Sangaré kopte onberispelijk in de bovenhoek.

PSV had vaker kunnen scoren in de eerste helft. Vooral Cody Gakpo was een aantal keer vlakbij, zo raakte hij de paal. Nog voor de pauze sloeg Sangaré nog een keer toe. Na een voorzet van Gakpo rondde hij het schot af dankzij een stuit die het Excelsior-keeper Stijn van Gassel onmogelijk maakte.

In de rust verliet Sangaré het veld. Ook met zijn vervanger Érick Gutiérrez ging PSV vrolijk verder. Xavi Simons liet zich gelden. Dankzij een grote fout in de verdediging van de Rotterdammers kreeg de aanvallende middenvelder de bal aangespeeld. Hij keek goed en vond de lange hoek. Daarna was het alsnog Gakpo die de 0-5 scoorde.

Een keer liet de PSV-verdediging wat liggen. Invaller Jarrad Branthwaite stond te slapen en liet Siebe Horemans inkoppen. Het slotakkoord was opnieuw voor Simons, die inhield en afrondde (1-6).

Ajax won eerder vandaag ook, met 0-2 bij FC Utrecht. Beide topclubs hebben nog geen punten verloren.

Stelling van Borst

Langs de Lijn-presentator Hugo Borst vindt dat Gakpo een groot buitenlands avontuur nog niet aan kan. Stem via Twitter of Instagram op de stelling van Borst, of reageer via de NPO Radio 1-app.

FC Volendam-FC Twente

Een stunt in Volendam. In minuut 83 vond invaller Lequincio Zeefuik namens de thuisploeg van dichtbij het doel. Het was het enige doelpunt van de wedstrijd. De eerste tegentreffer van het seizoen kost Twente dus direct punten. Volendam heeft nu vier punten na drie gespeelde duels.