Sport

Comeback Arjen Robben bij FC Groningen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Comeback Arjen Robben bij FC Groningen

[NOS] Arjen Robben wil zijn comeback maken op het voetbalveld. Al wekenlang is de 36-jarige vleugelaanvaller in training om bij de start van het nieuwe seizoen aan te kunnen sluiten bij de selectie van FC Groningen.

In 2000 maakte Robben zijn debuut bij de Trots van het Noorden. Na twee jaar vertrok hij naar PSV. In zijn periode bij de Eindhovense club werd Robben ook voor het eerst uitgenodigd voor het Nederlands elftal. Ook daar vertrok de 96-voudig international na twee jaar om in het buitenland te gaan spelen.

Geen rentree bij Bayern München

Robben kwam achtereenvolgens uit voor Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Bij Der Rekordmeister speelde Robben in tien jaar tijd 201 wedstrijden, waarin hij 99 keer scoorde. Met Bayern won hij onder meer acht keer de landstitel, vijf keer de beker. Drie keer speelde hij de finale van de Champions League.

Het bericht komt ongeveer een jaar nadat Robben een punt zette achter zijn voetballoopbaan. Robben was op 12 juni nog te bewonderen op het trainingsveld van Bayern München, maar toen drukte hij zelf nog de geruchten over een rentree de kop in. "Ik ben Bayern zeer dankbaar dat ik mag blijven trainen op het trainingscomplex", zei Robben tegen het Duitse Sport1, "maar een comeback voor de club is 100 procent uitgesloten."

'Droom om weer in shirt FC Groningen te spelen'

Toch is het weer gaan kriebelen bij Robben. "Of het lukt, weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen. Het is nu mijn droom om weer in het shirt van FC Groningen te spelen", laat Robben weten op de website van de Groningse club.

De club uit Groningen zal morgen op een persconferentie een uitgebreide toelichting geven op het traject dat Robben momenteel bewandelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie