Sport

Achterstand Ajax tien punten na nederlaag in Arnhem

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Achterstand Ajax tien punten na nederlaag in Arnhem

[NOS] Ajax lijkt definitief af te haken in de titelrace. Op bezoek bij Vitesse leden de Amsterdammers voor de tweede keer in een week puntenverlies. Vitesse, dat eerder dit seizoen ook al wist te winnen in Amsterdam, won zondagmiddag in eigen huis met 3-2.

De achterstand van de Amsterdammers op koploper PSV bedraagt met nog acht duels te gaan tien punten. Saillant detail: bij het ontslag van Marcel Keizer bedroeg de achterstand op PSV vijf punten.

Fraaie openingsgoal

Ajax begon nog wel beter aan het duel in Arnhem, maar het was Vitesse-middenvelder Navarone Foor die op prachtige wijze de score opende. De middenvelder trok naar binnen vanaf de rechterflank en haalde verwoestend uit.

Na ruim een half uur ontsnapte Ajax aan de 2-0. Matt Miazga torende bij een hoekschop van Mason Mount hoog boven zijn bewaker Siem de Jong uit, maar zijn kopbal werd op de doellijn gepareerd door Hakim Ziyech.

Kort voor rust had Tim Matavz, die terugkeerde na zijn schorsing van vier duels, de 2-0 op de schoen, maar zijn inzet miste precisie. Uit de tegenaanval probeerde Justin Kluivert een imitatie van het beroemde 'hakdoelpunt' van Rafael van der Vaart, maar ook die poging mislukte.

Ster advertentie
Ster advertentie