Sport
EONOS

NOC*NSF stelt vier tot vijf miljoen beschikbaar in coronanoodfonds

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOC*NSF stelt vier tot vijf miljoen beschikbaar in coronanoodfonds

NOC*NSF gaat bonden en verenigingen helpen die vanwege het coronavirus in financiële problemen komen. De sportkoepel heeft vier tot vijf miljoen euro beschikbaar gesteld voor het zogenaamde 'Coronanoodfonds Sport'.

"Het is gewoon nodig", zegt algemeen directeur Gerard Dielessen in Langs de Lijn en Omstreken. "Het is verstandig om zelf initiatief te nemen en geld vrij te maken."

Volgens Dielessen hebben veel verenigingen, clubs en bonden te maken met een grote inkomstenderving. De contributies lopen bijvoorbeeld terug en veel sportevenementen zijn afgelast. "De sportinfrastructuur die we in Nederland kennen met 25.000 sportverenigingen komt onder druk te staan."

Eerste aanzet

Een week eerder pleitte Dielessen ook al voor een ander noodfonds. Toen ging het niet om vier of vijf miljoen, maar om een kleine miljard euro. "Daar zit dan alles in. Je kan zeggen, zo'n vier of vijf miljoen is niet zoveel, maar het is wel een eerste aanzet om ervoor te zorgen om die prachtige infrastructuur overeind te houden."

Hij legt verder uit dat het vooral bedoeld is voor de basis en dat het plan nog verder moet worden uitgewerkt. "Het is geld van de bonden. Het komt uit hun begroting. Dus het is in eerste instantie bedoeld voor de bonden met hun verenigingsachterban."

Ster advertentie
Ster advertentie