Sport

Roef en Route in Les Pays de la Loire
BNNVARA

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Roef en Route in Les Pays de la Loire

Na vier bloedstollende etappes zijn we nog steeds in het Noordwesten van Frankrijk, les Pays de la Loire. Bekend om de gelijknamige rivier, de kaarsrechte wegen én de goede wijntjes. Voor deze Roef en Route verkent Roelof de reclamekaravaan.

De karavaan is een bijzonder fenomeen: elke dag vertrekt twee uur voor de renners een bonte, nogal luidruchtige stoet van wagens van sponsoren. Het publiek langs de route verdringt zich om maar een keycord, rolletje snoep of zakje chips te vangen. Roelof mengt zich dapper in de strijd. En, het moet gezegd: niet zonder succes!

Winnen!

Tijdens de Tour geeft NPO Radio 1 racefietsen weg, die op het dak van de Tour-taxi het hele land door zijn gecrosst. Niet nieuw dus, maar op een oude fiets moet je het leren. Winnen? Kijk dan de video en beantwoord de vraag die op vakkundige wijze gesteld wordt door Koen de Kort. Niet gewonnen? Overmorgen krijg je een nieuwe kans! En doe in ieder geval je voordeel met de wielerwijsheden die Roelof opdoet tijdens la Grande Boucle. Allez!

Tatoeages

Voor zijn radiobijdrage ging Roelof op zoek naar tatoeages in het peloton. Dat koerst naar Bretagne, een streek waar de Kelten eeuwen geleden de scepter zwaaiden. Naast hun woeste haardos droegen deze knapen vaak ook een tatoeage, en daarmee zou je ze heuse trendsetters kunnen noemen. In het voetbal zijn de tatoeaties niet meer weg te denken, maar hoe zit het bij de wielrenners? Koen de Kort lust er wel pap van, maar zijn collega Bauke Mollema moet er niet aan denken: "Ik zie er het nut niet van in. Gaat niet gebeuren." Helder.

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13:00 en 14:00 in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Ster advertentie
Ster advertentie