Sport
EONOS

Hoe stervoetballer Ruud Gullit als zanger een nummer 1-hit scoorde

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe stervoetballer Ruud Gullit als zanger een nummer 1-hit scoorde

De zomer van 1988 was al geen heel verkeerde voor Ruud Gullit, stervoetballer van Europees kampioen Nederland. Maar het werd nog veel mooier. Buiten het veld scoorde Gullit namelijk een nummer 1-hit als zanger.

In die jaren komt de voetballer in contact met de reggaeband Revelation Time. In Amsterdam komt hij weleens kijken als de band oefent. Gullit is een fan en de band zet een foto van de aanvoerder van het Nederlands elftal op hun plaat Captain Dread.

Als de dj's in Hilversum het plaatje zien, denken ze dat Gullit erop zingt. Maar dat is niet zo. Het gevolg daarvan is dat het nummer niet wordt gedraaid op de landelijke zenders.

Dat moet anders, denken ze bij de band. Bij het volgende nummer 'South Africa' vragen ze of Gullit met het refrein mee wil zingen. Dat doet hij en vanaf dat moment gaat het hard met het lied.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Marc van Bekkum, destijds songwriter en muzikant bij Revelation Time over de bijzondere samenwerking. "Hij zong samen met onze zanger het refreintje en zijn stem gaf echt wel een extra dimensie aan het refrein."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie