Naar homepage
Sport

Suzanne Schulting: 'Als je eenmaal genomineerd bent, dan wil je winnen ook'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Suzanne Schulting: 'Als je eenmaal genomineerd bent, dan wil je winnen ook'

''Ik was wel verbaasd dat Kiki Bertens er niet bij zat, maar de jury zal heus wel de juiste beslissing hebben gemaakt'', dat zei shorttrackster Suzanne Schulting in De Nieuws BV over de nominaties voor het Sportgala. Zelf is ze wél genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. Erben Wennemars noemt haar de gedoodverfde winnaar.

Ook Schulting denkt dat ze wel kans maakt: ''Ik vind het wel lastig om dat soort dingen uit te spreken. Ik vind het al een hele eer dat ik genomineerd ben. En als dat eenmaal zo is, dan wil je winnen ook, dat is logisch!''

Commotie

Wanneer Erben Wennemars vraagt wat ze van de commotie rond de sportverkiezingen vindt, moet Schulting toch toegeven dat ze wel wat verbaasd was over het niet nomineren van Kiki Bertens: ''Ja, dan ga ik me er nu ook gewoon mee bemoeien. Ik had het er ook al wel een beetje over gehad, van wie zullen er bij de laatste drie genomineerden zitten, er stonden toch al wel echt behoorlijke namen op de longlist.

''Ik was niet super zeker van m'n zaak dat ik bij die laatste drie zou zitten. Kiki Bertens sowieso wel, dacht ik. Toen dat niet zo was, was ik ook wel verbaasd. En Ireen Wüst ook niet! Maar de jury die erover gaat zal heus wel alles hebben afgewogen en de juiste beslissing hebben gemaakt.''

Reactie Erben Wennemars

Naast Schulting zijn ook Anna van der Breggen, Jorien ter Mors en Annemiek van Vleuten genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. Als het aan Erben ligt, wint Suzanne Schulting de Jaap Eden Award: " "Suzannes gouden medaille was wel echt dé prestatie van dit jaar, hét moment van de Winterspelen… En het eerste Olympische goud op de shorttrack voor Nederland ooit!"

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie