Sport
EONOS

Als het aan de nieuwe bondscoach ligt krijgt Joop Zoetemelk eindelijk een opvolger

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Als het aan de nieuwe bondscoach ligt krijgt Joop Zoetemelk eindelijk een opvolger

Bij de vrouwen zit het wel goed, maar bij de mannen is het alweer meer dan 30 jaar geleden dat Nederland een wereldkampioen wielrennen heeft afgeleverd. In 1985 was het Joop Zoetemelk die Nederland de regenboogtrui schonk. Daarna won Tom Dumoulin ook nog zo'n prachtige trui, maar dat was op de tijdrit.

"Ik heb veel respect voor Joop, maar het wordt tijd dat hij een opvolger krijgt', vertelt Koos Moerenhout in Langs de Lijn en Omstreken. De voormalig profwielrenner wordt de nieuwe bondscoach van het de Nederlandse mannen en hij is dus verantwoordelijk voor de eventuele opvolger.

Koos Moerenhout is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse wielrenners

Moerenhout reed zelf ook een aantal keer het wereldkampioenschap wielrennen. In 2005 was hij dichtbij de zege toen hij samen met Michael Boogerd in de kopgroep zat. Ze werden op een kilometer voor de streep ingelopen en uiteindelijk was het Tom Boonen die er met de winst vandoor ging. Ondanks de grote teleurstelling heeft Moerenhout ook vaak genoten van het belangrijkste kampioenschap. 'Het is een fantastisch evenement, het brengt het beste in je naar boven.'

Ster advertentie
Ster advertentie