Sport

Achtste titel op rij voor Bayern: 'Ander kampioensfeest dan normaal'

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Achtste titel op rij voor Bayern: 'Ander kampioensfeest dan normaal'

[NOS] Bayern München is de eerste coronakampioen in Europa. Dinsdagavond werd Weder Bremen met 1-0 verslagen. Bayern mag zich zo voor de achtste keer op rij de beste van Duitsland noemen. Het kampioensfeest zal er vanwege de coronapandemie behoorlijk anders uitzien dan de afgelopen jaren.

Achtste titel op rij voor Bayern: 'Ander kampioensfeest dan normaal'

Bayern verloor dit seizoen slechts vier keer. In de Allianz Arena ging de ploeg onderuit tegen Hoffenheim (1-2) en Bayer Leverkusen (1-2), maar ook de uitwedstrijden tegen Frankfurt (5-1) en Borussia Mönchengladbach (2-1) gingen verloren.

Ander kampioensfeest

"Het wordt een ander kampioensfeest dan normaal", reageert correspondent Wouter Zwart bij Langs de Lijn En Omstreken. "De supporters gaan op dit moment toeterend door de straten. Dat is natuurlijk een hele veilig manier om de titel te vieren."

"Een huldiging op een plein zal er niet komen want het plein zal leeg blijven. Er komt ook geen huldiging met publiek. Dat zal allemaal binnen gebeuren. Hopelijk voor de fans kunnen ze daar op afstand bij zijn", aldus Zwart.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie