Sport
EONOS

Hoe verder na het Super League-debacle: 'Dit wordt niet vergeten'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe verder na het Super League-debacle: 'Dit wordt niet vergeten'

De voetbalwereld was de afgelopen dagen in rep en roer. Twaalf Europese topvoetbalclubs lieten een bom tot ontploffing komen toen zondag bekend werd dat zij een nieuwe internationale competitie willen beginnen, de veelbesproken Super League.

AC Milan, Arsenal, Atl├ętico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur wilden een lucratieve tegenhanger van de bestaande Europese toernooien (Champions League en Europa League), maar na veel kritiek van fans, politici en media haakten een aantal clubs een voor een af.

De stofwolken beginnen inmiddels wat op te trekken en nu is de vraag of de clubs na alle harde woorden weer samen verder kunnen. In Langs de Lijn En Omstreken spreken Jacco Swart, van de European Leagues, en Joris Evers, hoofd communicatie van de Spaanse voetbalcompetitie, erover.

'Dit wordt niet vergeten'

Evers is blij dat negen van de twaalf clubs zich hebben teruggetrokken. "Het was al niet zo super, nu is het helemaal niks meer. Wat ons betreft is het verhaal ook afgelopen met deze afsplitscompetitie."

De persman van La Liga denkt dat er vertrouwensbreuken zijn ontstaan en volgens hem zal dit op hoger niveau ook nog verder worden besproken.

Swart denkt er hetzelfde over. "Dit wordt niet vergeten."

Super League lijkt gesneuveld, hoe nu verder?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie