NOS

Wereldkampioen Hamilton wint laatste race van het jaar, Verstappen op twee

2. Wereldkampioen Hamilton wint laatste race van het jaar, Verstappen op twee

De laatste Formule 1-Grand Prix van het seizoen is een prooi voor Lewis Hamilton. De coureur van Mercedes werd geen moment aangevallen. De Britse wereldkampioen boekte zijn elfde zege van het jaar. Max Verstappen klimt met de tweede plaats van vandaag naar de derde plaats in de strijd om de wereldtitel.

Een van de meest interessante duels van deze race was de strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc om plaats twee in de wedstrijd. De Monegask haalde Verstappen in de eerste ronde in. Later bleek Verstappen te beschikken over een snellere auto.

Het jaar van Ferrari werd het jaar van Lewis

Daardoor is Verstappen met zijn Red Bull-wagen derde geworden in de eindstand van dit Formule 1-seizoen, achter Hamilton en de Fin Valtteri Bottas, de tweede coureur van het dominante Mercedes. Vorig jaar eindigde Verstappen als vierde. De Nederlander won drie Grand Prixs.

In de NOS Formule 1-podcast blikken presentator Amber Brantsen, commentator Louis Dekker en analist Jan Lammers maandag nog één keer terug op dit seizoen. De volgende race is op 15 maart 2020 in Melbourne, Australië.