Sport
EONOS

'Iedere voetballiefhebber voelde wel even een pijnscheut in het hart'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Iedere voetballiefhebber voelde wel even een pijnscheut in het hart'

Een dag nadat de eredivisiebal weer is gaan rollen, bespreken voetbalcommentator Jeroen Grueter, sportjournalist Robèrt Misset en oud-wielrenner Henk Lubberding in het sportforum van Langs de Lijn En Omstreken de opvallendste zaken.

Vooral de rentree, ook al was deze maar van korte duur, van Arjen Robben was een veelbesproken onderwerp in het sportforum. "Arjen Robben is natuurlijk een enorme liefhebber, hij wilde nog een keer voor FC Groningen iets betekenen en daar afscheid nemen als voetballer"

"Hij heeft alles opzij gezet, dat is een proces van een halfjaar geweest", zegt Grueter. "De vraag was hoe goed en hoe stevig is-ie nu. Nou daar hebben we antwoord opgekregen." De rentree van Robben in de Eredivisie duurde dit eerste weekend slechts 29 minuten.

Typisch Nederlands

"Iedere voetballiefhebber heeft daar wel een pijnscheut in het hart van gevoeld", vervolgt Grueter. Misset vindt alle ophef rondom zijn optreden weer typisch Nederlands. "Deze man is mijn ogen te groot om af te gaan, laat die man zijn eigen afscheid regisseren. Het zou wel heel triest zijn als dit het laatste was", aldus Misset.

Niet alleen de zwanenzang van Arjen Robben werd besproken, ook de handsbal van Nicolas Tagliafico werd er nog even bijgehaald. "Het kan enorm een wedstrijd beïnvloeden, is het dan niet verstandig om eerst maar eens geel te geven", vraagt Lubberding zich af. "Dit vind ik wel zwaar voor een elftal."

Beluister het complete sportforum - met ook veel aandacht voor de Tour de France - in jouw favoriete podcast-app.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie