Sport
EONOS

Carry Geijssen over overleden vriendin Stien Kaiser: 'Belangrijkste vrouw van Nederlandse schaatsen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Carry Geijssen over overleden vriendin Stien Kaiser: 'Belangrijkste vrouw van Nederlandse schaatsen'

"Stien Kaiser is de belangrijkste vrouw van het Nederlandse schaatsen geweest", vertelt vriendin Carry Geijssen over de overleden Kaiser, die olympisch goud veroverde (1972) en als eerste Nederlandse vrouw goud won tijdens het WK allround (1967). "Wij hebben het baanbrekende werk moeten doen", vertelt Geijssen, die zelf ook een succesvol schaatster was, in Langs de Lijn en Omstreken.

Geijssen haalt in de uitzending niet alleen sportieve herinneringen op. Ze vertelt dat Kaiser, die 84 jaar is geworden, enorm van gezelligheid hield. "En ik gelukkig ook, dus we vulden elkaar goed aan. Op trainingskampen waren wij vaak degenen die later naar bed gingen."

Toch was Kaiser volgens Geijssen niet altijd gezellig. "Voor wedstrijden was zij erg gespannen. Dan hoefde je niet bij haar aan te kloppen. Na de wedstrijd was ze wel weer goed te spreken, maar het resultaat was ook vaak goed haha."

Klik op het bovenstaande audiofragment voor het hele gesprek met Carry Geijssen en een terugblik op de carrière van Stien Kaiser

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie