Sport
EONOS

Veel Nederlandse trainers actief op EK hockey

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Veel Nederlandse trainers actief op EK hockey

De Europese kampioenschappen hockey zijn in volle gang en het Nederlandse bloed stroomt door de aderen van het toernooi. Eric Verboom en Teun de Nooijer als coaches bij de Duitsers, Michel van de Heuvel bij Belgische mannen en Raoul Ehren bij de Belgische vrouwen en Jeroen Delmee is nu nog coach van de Fransen.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Delmee hoe het gaat na drie nederlagen op rij met zijn ploeg. "Het is teleurstellend, maar we kunnen nog vijfde worden. Dat zou recht geven op een ticket voor het WK 2023. Daar gaan we voor", zegt Delmee, die na de Spelen in Tokio bondscoach wordt van de Nederlandse mannen.

Hockey is in Franrijk een kleine sport en dat maakt het lastig om te presteren, zegt Delmee. De overkoepelende sportbond heeft niet veel budget vrijgemaakt voor zijn ploeg. "Ze kijken naar de sporten waarmee ze Olympische medailles kunnen halen en daar steken ze veel geld in. Daar hoort hockey niet bij."

Trots

Toch kijkt hij straks tevreden terug op zijn tijd in Frankrijk. "Ik ben hartstikke trots op hetgeen we gedaan hebben. We hebben laten zien dat je ver kunt komen met ene goed plan. We zijn van plek 21 naar 12 gestegen op de wereldranglijst en Tokio maar op haar na gemist."

Ster advertentie
Ster advertentie