Sport

De Kopgroep: prijzen uit de garage van Mart

foto: AVROTROSfoto: De Kopgroep
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: prijzen uit de garage van Mart

De Kopgroep nadert de finish in Santiago de Compostella, maar niet voordat er prijzen en beterschapswensen zijn uitgereikt.

Want hoewel hij niet in de Ronde van Spanje rijdt, gaat het deze Kopgroep aflevering toch over Wilco Kelderman. De Nederlandse renner brak bij een val in de Benelux Tour zijn bekken en twee ribben. "Stuur die man een fruitmand en kaarten!" roept Mart, bijgevallen door de andere leden van De Kopgroep.

Dramatisch jaar voor de Spanjaarden

Die kijken overigens met gemengde gevoelens terug op deze Vuelta. Maxim: "Ik heb genoten, er zaten hele mooie dagen tussen." Edwin miste de échte strijd. "Iedereen legde zich al vrij snel neer bij Roglic, we hebben geen echte aanvallen gezien." Daarbij merkt hij op dat Spaanse winst in de resterende etappes erg welkom is. "Anders is het voor het eerst sinds de drie grote rondes bestaan, 1935, dat er géén Spaanse etappewinnaar is in één van die rondes. Dat zou een dramatisch jaar betekenen, ook voor de statistieken, want eerder wonnen ze wel 14 of 15 ritten per jaar." Roxane twijfelt een beetje over wat zij nu van deze ronde vond. De Vuelta is voor haar naar eigen zeggen altijd een beetje 'een ondergeschoven kindje'. "Maar ook dit jaar zaten er wel hele mooie verhalen bij."

Die heeft ze zelf ook nog uit de tijd dat ze nog koerste. Na een verhaal van Mart over de eerste Nederlandse geletruidraagster die in sportbeha op het podium stond, herinnert ze zich haar deelname aan de Tour van Qatar. "Daar werden we verzocht om ons niet om te kleden, niet voor én niet na de race! Gelukkig wisten we daar een truc voor te vinden en kleedden we ons stiekem om onder badjassen die we uit onze hotels hadden meegenomen. Al werd ons wel te kennen gegeven dat dat óók niet de bedoeling was."

Quiz

Mocht Wilco zich de komende tijd vervelen, dan kan hij misschien meedoen aan de quiz van Mart. Door een verbouwing moest er worden opgeruimd en kwamen er allerhande verzamelobjecten boven water. "Een tas van de Tour de France, een tas van de Olympische Spelen. Te winnen samen met wielerboeken, voor diegenen die hun best doen bij deze quiz," aldus Mart.

Wat je daarvoor moet doen? Beluister de vragen hieronder en stuur jouw antwoorden in een berichtje naar ons Instagram-account.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#7 - Vuelta: Griekse mythologie, wiskunde en strengen knoflook (S08) - De Kopgroep wielerpodcast

Ster advertentie
Ster advertentie