Naar homepage
Sport

Feyenoord wint in extra tijd van stug FC Emmen
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord wint in extra tijd van stug FC Emmen

Feyenoord mag opgelucht ademhalen na een 3-2 overwinning op bezoek bij FC Emmen. Bij de allerlaatste kans van de wedstrijd maakte Naoufal Bannis met het hoofd zijn eerste Feyenoord-goal.

Bij de ploeg van Advocaat moest Nick Marsman voor het eerst dit seizoen het doel van Feyenoord verdedigen. Met zijn eerste actie dook hij naar de bal, maar haalde daarbij ook Michael de Leeuw neer. Emmen kreeg de strafschop van Björn Kuipers, benut door Anco Jansen (1-0).

Aanvoerder Steven Berghuis moest er na iets meer dan een half uur spelen geblesseerd vanaf. De overtreding van Nick Bakker werd niet bestraft met rood, maar met geel. Even later kwam er wel een rode kaart voor Emmen. Jansen zette zijn voet volledig over de bal heen, op het been van Mark Diemers. Bannis, die was ingevallen voor Berghuis, voelde binnen het strafschopgebied een ruk aan het shirt. De strafschop mocht worden genomen door Diemers. Met een krachtige aanloop vond hij rustig de goal links van de keeper (1-1).

Potten en pannen

Een paar Emmensupporters die net buiten de poorten van het stadion stonden met potten en pannen konden uit hun plaat gaan toen De Leeuw op onnavolgbare wijze het doel wist te vinden. Hij verraste met een wilde volley Marsman (2-1). In de derde minuut van de extra tijd van de eerste helft kwam Feyenoord opnieuw op gelijke hoogte, via de voet van de nieuwe aanvoerder Jens Toornstra (2-2).

Botteghin naar de spits

Feyenoord kreeg na de pauze direct een grote kans. Luciano Narsingh raakte de lat. Lang gebeurde er vrij weinig. Feyenoord drong aan, maar wist niet te scoren. Voor een slotoffensief zette de trainer centrale verdediger Eric Botteghin in de spits. Of dat direct of indirect heeft meegeholpen bij de beslissing in de wedstrijd, is niet te zeggen. Wel dat het Feyenoord-talent Bannis achterwaarts raakknikte (2-3) en daarmee de drie punten binnensleepte voor zijn ploeg. Feyenoord heeft nog altijd drie punten achterstand op de koplopers, Ajax en Vitesse. FC Emmen staat met drie gelijke spelen op plaats zestien.

Sparta-Heerenveen

Voor sc Heerenveen was er geen vuiltje aan de lucht op bezoek bij Sparta Rotterdam. Het werd 1-4. Om 16.45 uur trappen PSV en ADO Den Haag af en om 20.00 uur wordt de speelronde afgesloten door AZ en RKC Waalwijk. Beide wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android

Ster advertentie
Ster advertentie