Sport
AVROTROS

Kenneth Perez over racistisch incident met vertrekkend grensrechter Siebert: 'Ik schrok dat hij er zoveel last van heeft gehad'

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Kenneth Perez over racistisch incident met vertrekkend grensrechter Siebert: 'Ik schrok dat hij er zoveel last van heeft gehad'

Het was 15 jaar geleden een opzienbarend incident: toenmalig Ajax-speler Kenneth Pérez noemde grensrechter Nicky Siebert 'k**kerneger'. In Humberto spreken de twee elkaar, nu de assistent-scheids stopt. Perez: "Heel erg dat hij er zoveel last van heeft gehad."

Video niet beschikbaar

"Nou, ik moet zeggen, ik schrok ervan toen ik las dat hij er zoveel last van heeft gehad", geeft Pérez toe. "Dat vind ik heel erg, want hij heeft nul schuld aan de situatie. Ik denk niet eens dat het de verkeerde beslissing was, kun je nagaan. Dat ik bestraft word, dat is natuurlijk te begrijpen. Maar iemand die er totaal geen schuld aan heeft…"

Getuigt van klasse

Siebert is blij met de reactie van Pérez. "Kenneth, ik vind het geweldig dat je reageert. En dat je via social media hebt laten weten dat je mij een mooi pensioen wenst. Dat getuigt wel van klasse. Je doet het wel. Er zijn er veel die duiken weg, dat heb jij niet gedaan. Ik ben niet een man van de rest van leven haatdragend zijn. Het is 15 jaar geleden."

De assistent-scheidsrechter was deze week bij Heracles Almelo-FC Groningen voor het laatst actief. Na afloop van de wedstrijd barstte de 'grens' zelfs in tranen uit. "23 jaar heb ik in de arbitrage gezeten. Dat sluit je af. Dat doet je wat."

Bekerfinale

Siebert kijkt met plezier terug op zijn wedstrijden. Als hoogtepunt noemt hij de bekerfinale tussen Twente en Ajax in 2011. "Prachtig hoe de Kuip volgehangen was met grote spandoeken. Ik liet andere mensen de voetbalbeleving meemaken."

"Ik stond op het veld als entertainer, ik had contact met het publiek. Dat werd me niet altijd in dank afgenomen, maar goed. Ik ben vervloekt, maar ook bejubeld, om wie ik was. Met de spelers, trainers, ik heb nooit een probleem gehad."

Nicky Siebert

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie