PSV komt met de schrik vrij in de Koel

2. PSV komt met de schrik vrij in de Koel

VVV-Venlo was dicht bij een stunt tegen PSV. De ploeg van de debuterende trainer Hans de Koning stond lange tijd met 1-0 voor. Maar in de laatste tien tellen van de wedstrijd scoorde rechtsback Denzel Dumfries de gelijkmaker. En zo liep de wedstrijd met een sisser af voor de Eindhovenaren.

Toonbeeld van de eerste helft is het moment waarop VVV de bal knullig verliest en spits Steven Bergwijn van PSV uitglijdt als hij de keeper wil omspelen. Ook Bruma kreeg een bijna niet te missen kans, maar dat deed hij wel.

Strafschop VVV

De club uit Venlo won in 1976 voor het laatst van PSV. Vandaag was het dicht bij zo'n wapenfeit. Jonathan Opoku zette de thuisclub in de 68e minuut op voorsprong, door een strafschop onbetwist raak te mikken. Ernest Faber probeerde met de jonge Madueke als invaller het tij te keren. De club stevende desondanks af op een nieuwe deceptie. In de blessuretijd was Dumfries de held. Hij maakte de gelijkmaker.

Dumfries zorgt voor resultaat PSV in Venlo.mp3

Door het puntje zakt PSV naar de vierde plaats op de ranglijst. Voor VVV is het ook meegenomen in de strijd om degradatie, al zijn de druiven zuur dat het geen drie punten waren. De ploeg van Hans de Koning staat zestiende.

ADO Den Haag kan vanmiddag op gelijke hoogte komen als het wint van nummer laatst RKC Waalwijk. Die wedstrijd is vanaf 16.45 uur live te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. De duels om 14.30 uur zijn Ajax-Sparta Rotterdam en FC Emmen-Heracles Almelo.