Sport
EONOS

Waterpoloër Lindhout terug naar Nederland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waterpoloër Lindhout terug naar Nederland

Hij was een topspeler in de Italiaanse waterpolo-competitie, maar keert toch weer terug naar Nederland. Robin Lindhout speelde een aantal jaar in de sterkste competitie ter wereld, maar gaat vanaf nu voor AZC Alphen het zwembad in.

"Terug in Nederland is heerlijk en biedt mooie kansen voor dingen naast het waterpolo", Lindhout kijkt verder dan alleen zijn sport. Hij wil een maatschappelijk leven opbouwen en gaat binnenkort trouwen. Toch betekent dat niet dat waterpolo op een tweede plan is gekomen. "Het klinkt natuurlijk een beetje raar want de Spelen komen er toch aan. We gaan de komende periode met het nationale team een mooi programma draaien." En daar heeft Lindhout meteen een van de redenen voor zijn terugkeer naar Nederland. De 29-jarige sterspeler wil namelijk naar de Olympische Spelen in Tokyo.

Robin Lindhout weer terug in Nederlands water

Eén strafworp weerhield oranje van de Spelen van 2016 in Rio. In de beslissende wedstrijd was Frankrijk met 4-3 te sterk. Lindhout traint bijna elke dag met het Nederlandse team. In een zwembad in Zeist worden de mannen klaargestoomd om dit keer wel naar de Spelen te gaan. Voordat het zover is, moeten ze zich in februari 2021 plaatsen voor de Spelen. Dat moet gebeuren op het Olympisch kwalificatie toernooi in Rotterdam. "De Spelen halen is niet de meeste makkelijke droom, maar daar gaan we wel voor."

Het wordt lastig

Lindhout droomt, maar is wel realistisch. "Wij zitten niet tussen de favorieten, we zijn geen top land. Maar we hebben een heel goed trainingsprogramma met heel veel goede Nederlanders." Met die groep hoopt Lindhout de Spelen alsnog te halen. "Wij moeten ons niet meten met de wereldtop, maar we moeten mikken op de ploegen die er net onder zitten. Doordat wij ontzettend veel met elkaar gaan trainen raken we op elkaar ingespeeld en een heel goed en sterk team vormen."

Trouwen

En dan is er ook nog het leven naast het zwembad. Want eigenlijk zou Lindhout nu, halverwege juni, in het huwelijksbootje stappen. Maar vanwege de coronacrisis ging dat niet door. "Laten we hopen dat we in oktober alsnog kunnen trouwen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie