EONOS

Feyenoord met overmacht naar bekerfinale

2. Feyenoord met overmacht naar bekerfinale

Na FC Utrecht heeft ook Feyenoord zich geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. De Rotterdammers waren in de eigen Kuip veel te sterk voor eerstedivisionist NAC Breda: 7-1.

De bezoekers uit Brabant begonnen nog goed aan het duel en zetten Feyenoord onder druk. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Marco Senesi opende de score na een kwartier voetballen.

Daarna ging het snel. Steven Berghuis maakte in de twintigste minuut vanaf de strafschopstip de 2-0. Drie minuten daarna maakte Robert Bozenik er 3-0 van en was de wedstrijd gespeeld.

Bozenik maakt er 3-0 van

Feyenoord liep voor de pauze nog uit naar 5-0. Ridgeciano Haps scoorde de 4-0 en met een fraaie stift maakte Berghuis op slag van rust zijn tweede van de avond.

5-0 door een prachtige goal van Berghuis

In de tweede helft ging NAC op zoek naar de eretreffer en die kwam er vrijwel meteen. Jan Paul van Hecke maakte er in de 47ste minuut 5-1 van.

De eretreffer van NAC

Mocht die goal al geleid hebben tot Brabantse hoop, zal die kort daarna weer verdwenen zijn, want Berghuis zette Feyenoord in de 52ste minuut op 6-1, opnieuw uit een penalty.

Daar bleef het lang bij, tot Luciano Narsingh kort voor het eindsignaal het slotakkoord mocht verzorgen. Hij benutte de derde penalty van de avond: 7-1.

De finale van het bekertoernooi tussen FC Utrecht en Feyenoord is op 19 april.