Sport
NOS

Luister Frankrijk-Marokko live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Frankrijk-Marokko live op NPO Radio 1

Frankrijk en Marokko strijden woensdag voor een finaleplek op het WK. De Fransen zullen proberen om voor de tweede keer op rij de eindstrijd te halen, terwijl de ‘Leeuwen van de Atlas’ hopen op weer een stunt. Volg de tweede halve finale live in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Hoe lang zal het WK-sprookje van de Marokkanen voortduren? De ploeg van trainer Walid Regragui werd verrassend eerste in Groep F met Canada, België en Kroatië. In de knock-outfase werden Spanje en Portugal tegen alle verwachtingen in verslagen. Wat opvalt is dat Marokko verdedigend ijzersterk is. Tijdens het hele toernooi werd er maar één tegengoal geïncasseerd: een eigen goal tegen Canada.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mbappé is op dreef

In Frankrijk zullen alle ogen gericht zijn op sterspeler Kyllian Mbappé. Met vijf goals is hij momenteel samen met Messi gedeeld topscorer op het WK. Vier jaar geleden wisten de Fransen voor de tweede keer in de geschiedenis wereldkampioen te worden. De laatste keer dat een land twee keer op rij het WK wist te winnen is alweer 60 jaar geleden: Brazilië in 1958/1962.

#269 - 'De hele Arabische wereld staat achter Marokko' - NOS Voetbalpodcast

Luister Frankrijk-Marokko live op NPO Radio 1

Wie wordt de tegenstander van Argentinië in de WK-finale? Luister vanaf 19:00 uur naar een extra lange NOS Langs de Lijn, met om 20:00 uur live de wedstrijd Frankrijk-Marokko.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie