Sport

Mart Smeets over de start van de Giro

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mart Smeets over de start van de Giro

Jeruzalem staat in het teken van de Giro, maar daar is het op dit moment erg onrustig. Is het verstandig om sportevenementen in conflictgebieden te organiseren? En welke gevolgen heeft dat voor de wielerronde? Mart Smeets beantwoordt vragen in een speciale livestream voor EenVandaag.

Alle vragen die je hebt, kan je stellen via onderstaande stream in de reacties op YouTube, of via Facebook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kan Dumoulin imponeren in de proloog?

Door de straten van Jeruzalem wordt vandaag een proloog van 9,7 kilometer afgewerkt in de Giro. Het gaat om een tijdsrit en dat betekent vechten en knokken voor elke seconde, zeker in een korte tijdrit als deze.

De ogen zijn uiteraard gericht op de tijdrijders en de klassementsrenners. Wie gaat er met de overwinning vandoor? Weet Dumoulin net als vorig jaar weer te imponeren? En hoeveel seconden verschil staan er tussen hem en Chris Froome na vandaag op de klok?

Beiden hopen in ieder geval Rohan Dennis voor te blijven in de strijd voor de eerste roze trui. En natuurlijk kijken de fans ook naar Jos van Emden, die vorig jaar iedereen verraste door de afsluitende tijdrit te winnen.

Mart Smeets over de Giro, dagelijks bij EenVandaag

Tijdens de Giro, van 4 mei tot 27 mei, is Mart Smeets elke werkdag te gast bij EenVandaag, tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Hier duidt hij dagelijks de dag: wat is er gebeurd en wie maken er kans? Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie