NOS

Steven Bergwijn laat zich bij terugkeer bij PSV direct gelden

2. Steven Bergwijn laat zich bij terugkeer bij PSV direct gelden

PSV heeft de 2-1-zege op sc Heerenveen voor een groot gedeelte te danken aan Steven Bergwijn. De aanvaller creëerde zijn twee goals vanuit het niets. In een hopeloze tweede helft hielden de Eindhovenaren ternauwernood stand.

Van Bommel verkoos Denzel Dumfries dit weekend tot de nieuwe aanvoerder van PSV. Bergwijn en Donyell Malen keerden terug in de basisopstelling, na een periode met blessures. Bergwijn had het op zijn heupen in de eerste helft. De vleugelaanvaller joeg de bal er in de zeventiende minuut van grote afstand in. De ontlading bij Mark van Bommel was groot. In de 36e minuut volgde weer een mooi doelpunt van de 22-jarige linksbuiten. Vanaf de hoek van het zestienmetergebied plaatste de international de bal buiten bereik van doelman Warner Hahn. Bij rust leek het publiek in Eindhoven tevreden met het spel van PSV in de eerste helft.

PSV leek al bij de drie punten te zijn. Een slordigheid achterin kostte de Eindhovenaren na tien minuten in de tweede helft een aansluitingsgoal. Jens Odgaard passeerde Lars Unnerstall, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Jeroen Zoet in het doel. Bergwijn werd in de 64e minuut vervangen met een 2-1 voorsprong voor PSV op het scorebord.

Onnodig spannende finale

In de slotfase ging Heerenveen op zoek naar een gelijkspel. Ze waren tot twee keer toe dichtbij. Sven Botman zag zijn schot van richting veranderen. De bal hobbelde maar net naast. Vlak daarna kopte dezelfde verdediger richting doel, doelman Unnerstall kon er nog net een hand tegen zetten. Door een hopeloze tweede helft lijkt de crisis in Eindhoven nog niet voorbij. De bevredigende drie punten zijn wel binnen voor PSV.

Late gelijkmaker in Waalwijk

Tegelijkertijd speelden RKC Waalwijk en FC Emmen tegen elkaar. In blessuretijd kwam RKC alsnog op gelijke hoogte (1-1), ondanks dat de Brabanders met tien man op het veld stonden. Om 16.45 uur worden Sparta Rotterdam-Vitesse en VVV-Venlo-FC Twente. Van deze wedstrijden zijn live flitsen te horen op NPO Radio 1 in het programma NOS Langs de Lijn.