Sport
NOS

Djokovic evenaart Nadal en Federer met Wimbledon-overwinning

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Djokovic evenaart Nadal en Federer met Wimbledon-overwinning

Novak Djokovic heeft voor de zesde keer Wimbledon gewonnen. Met de zege op het tennistoernooi in Londen komt Djokovic nu in één rijtje met Rafael Nadal en Roger Federer als het gaat om gewonnen grandslamtitels. Ze hebben er nu alle drie twintig.

De nummer 1 van de wereld nam het in de finale op tegen Matteo Berrettini, de mondiale nummer 9. De eerste kans om te breaken was voor Djokovic. Met een 2-1 voorsprong stoomde de Serviër door naar 3-1. Berrettini maakte veel missers en had een laag percentage punten op de service in het begin van de eerste set. Het werd 5-2 voor Djokovic. Toch kwam de Italiaan verrassend terug. Hij ging losser tennissen en dwong een tiebreak af. Djokovic werd veel passiever en gaf de eerste set in de tiebreak uiteindelijk uit handen: 7-4.

Spanning verdween

Ook in de tweede set was het begin voor de 34-jarige Djokovic. De eerste Italiaan die ooit een finale van Wimbledon bereikte, had het lastig. Bij 5-2 probeerde Berrettini opnieuw terug te komen. Verder dan 6-4 kwam hij niet. Hetzelfde scenario in set drie. De tweede keer dat Berrettini moest serveren, moest hij de game aan zijn tegenstander laten. Dat betekende dat Djokovic op een voorsprong van 2-1 kwam. Tot een vijfde set hoefde het niet te komen. Met 6-3 pakte Djokovic de vierde set.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie