Sport

'Skatekeet' op weg naar Tokio 2020

BNNVARA
foto: On The Roll Magazinefoto: On The Roll Magazine
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Skatekeet' op weg naar Tokio 2020

Veertien jaar en nu al een kast vol prijzen: skateboardfenomeen Keet Oldenbeuving, beter bekend als 'Skatekeet', won vorig jaar al wereldbekerwedstrijden en is zich nu aan het voorbereiden op de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. In BVSC, vertelt ze over de weg daarnaartoe.

Uren op haar skateboard, zes dagen in de week en meedoen aan grote wedstrijden. Het is hard trainen zo voor de Spelen. Maar, Keet is nog nooit met tegenzin op haar board gestapt: "Ik vind het leuk dat ik het nu nog meer kan doen. Ik krijg van school bijvoorbeeld ook vrij om te trainen en naar wedstrijden te gaan. Ik denk dat de lol er niet van afgaat."

'Keet doet het fantastisch'

Voor het eerst staat skateboarden op het programma van de Olympische Spelen. Bondscoach Sjoerd Vlemmings vertelt dat dat het skaten niet heel erg heeft veranderd: "Maar mee mogen doen op het hoogste platform binnen sport... dat is natuurlijk fantastisch."

Nederland heeft bij de vrouwen volgens Vlemmings zeker kans op kwalificatie. Vlemmings: "We hebben twee goed skatende meiden momenteel. Keet doet het echt fantastisch. Als zij beiden het traject goed doorlopen dan staan zij op de Spelen van 2020."

Meer van BVSC?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie