Sport

Rijkaard en Gullit openen eigen Cruyff Court
EONOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rijkaard en Gullit openen eigen Cruyff Court

Natuurlijk, het zonnetje scheen, maar buurtbewoners van de Amsterdamse Baarsjes gingen vanmiddag om een andere reden massaal de straat uit. Jong en oud wilden een glimp opvangen van twee van de grootste voetballers die Nederland ooit heeft gekend. Zij kregen op het Balboaplein hun eigen Cruyff Court.

Een reportage van Eline de Zeeuw

Voor de twee was de locatie bijzonder, omdat ze daar zelf samen hun eerste balletjes trapten. Rijkaard, die ambassadeur is van de Cruyff Foundation, zei bij de opening: "Hier maakte ik nieuwe vrienden, speelde ik voor het eerst in een team en werd ik steeds beter. Het zou mooi zijn als hier - op het Cruyff Court Frank Rijkaard & Ruud Gullit - de nieuwe Cruijff geboren wordt!'

De Cruyff Courts vormen in woonwijken een veilige plek voor kinderen om een potje te voetballen. Volgens de website van de Cruyff Foundation, die is opgericht door voetballegende Johan 'nummer 14' Cruijff, is sport "een universele taal voor kinderen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, religie of beperking. Sport zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding".

De eerste Cruyff Court werd in 2003 aangelegd. Intussen zijn er meer dan 250, ook in het buitenland.

Ster advertentie
Ster advertentie