Sport
NOS

Broer en zus Desmet kloppen Nederlanders op 1.000 meter

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Broer en zus Desmet kloppen Nederlanders op 1.000 meter

Stijn en Hanne Desmet zijn de grote winnaars op de 1.000 meter tijdens het EK shorttrack. De Belgische broer en zus versloegen de Nederlanders in Gdansk in Polen. Nederland was succesvoller in teamverband.

De finale van de 26-jarige Hanne kwam als eerst. Voor het eerst dit toernooi stonden Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting samen in een finale. Schulting, winnaar van de 1.500 en 500 meter gisteren ging op kop. De twee Nederlandse dames gingen samen met Desmet naast elkaar de laatste bocht in. Desmet kwam daar als eerste uit. Schulting werd tweede. Velzeboer werd uiteindelijk gediskwalificeerd vanwege een overtreding op de Duitse Anna Seidel, eerder in de race.

Duveltje uit een doosje

Bij de mannen stond maar een Nederlander in de finale, namelijk Jens van 't Wout. Als een duveltje uit een doosje sloeg de 24-jarige Stijn Desmet ook toe in de laatste bocht.

Relaygoud

Nederland won wel goud op de relay. Drie keer maar liefst. De mannen waren al snel vrij zeker van de titel, omdat de concurrentie elkaar onderuit reed. De vrouwen waren ook veel te sterk voor de andere landen. En de gemengde ploeg was ook succesvol.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie