Sport
EONOS

Roeiers van Holland Acht gaan kopje onder in ijskoud water in Oostenrijk

foto: KNRBfoto: KNRB
  1. Nieuwschevron right
  2. Roeiers van Holland Acht gaan kopje onder in ijskoud water in Oostenrijk

De roeiers van de Holland Acht hebben een hachelijke ochtend beleefd tijdens een trainingskamp in Oostenrijk. Hun boot is gezonken, maar afgezien van wat schade aan de boot en een nat pak zijn de roeiers er goed vanaf gekomen.

De wind stak plotseling op, waardoor de golven te hoog werden. Een paar honderd meter van de kant kapseist de boot en raken de roeiers te water, dat slechts vijf graden is.

Geen menselijke schade, maar het water was wel koud

Er waren mensen in de buurt aan het werk in motorboten en die hebben de roeiers in veiligheid gebracht. Door het adequate optreden van de staf is iedereen gezond en wel. "Maar het water was enorm koud", aldus aanvoerder Robert Lücken.

Video niet beschikbaar

Samen met collega Bjorn van den Ende vertelde hij over het opmerkelijke incident in Langs de Lijn En Omstreken. Inmiddels kunnen ze er om lachen.

Olympische boot is al in Tokio

De roeiboot raakte licht beschadigd, maar de echte olympische boot is al verscheept naar Tokio. De Holland Acht geldt bij de Spelen als medaillekandidaat.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie