Sport
NOS

'PSV, Feyenoord en Ajax winnen Europese trofeeën en Oranje pakt EK-titel'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'PSV, Feyenoord en Ajax winnen Europese trofeeën en Oranje pakt EK-titel'

PSV wint de Champions League, Feyenoord houdt de Europa League-trofee omhoog en Ajax wordt de eerste Nederlandse winnaar van de Conference League. En Oranje? Dat gaat ogen gooien op het EK. Dat betoogt Hugo Borst vandaag in zijn "ludieke en krankzinnige" Stelling.

Het is een "ludieke en krankzinnige" Stelling van Borst, weet Hugo. Maar hij heeft een doel, legt hij uit. "Vaak zijn veel mensen het met me eens en dat vind ik jammer. Een stelling moet controversieel zijn. Nou, die heb ik vandaag te pakken. Ik wil onder de één procent uitkomen."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app.

Hoewel de Stelling niet serieus bedoeld is, delen luisteraars toch graag hun perspectief. Zo schrijf Jaco het volgende: "Mooie droom die stelling. Toch moeten we blijven geloven dat één van die vier prijzen mogelijk is, want dat is het ook. Ajax en Feyenoord waren er dichtbij. Het winnen van het EK kan ook als Frankrijk vóór de finale wordt uitgeschakeld."

Ook Marcel denkt dat één titel mogelijk is. "Alleen Feyenoord wint de Europa League. De rest niet. Het Nederlands elftal ligt er in de eerste ronde uit."

Jonah schrijft: "Ajax heeft het vertrouwen niet. Het geluk van Feyenoord is op, voor PSV is het te hoog gegrepen en voor Oranje missen we een echte spits."

Danny schrijft: "Deze voorspellingen gaan allemaal niet uitkomen. Nederlandse clubs zijn een maatje te klein voor Europa en het Nederlands elftal behoort echt niet tot de Europese top."

Jenk wint de prijs voor meest poëtische reactie van het weekend. Hij schrijft: "Ik moet meteen denken aan een oud-Hollandsch spreekwoord: veel beloven en weinig geven doet gekken en zotten in vreugde leven. Nee, deze keer ben ik het niet eens met Hugo, maar het zou al mooi zijn als slechts 25% uitkomt. Persoonlijk kijk ik meer uit naar al die mogelijke Nederlandse successen op de Olympische Spelen."

Quote

Een stelling moet controversieel zijn. Nou die heb ik vandaag te pakken

Hugo Borst over zijn 'ludieke en krankzinnige' stelling

Naast de serieuze meningen zijn er uiteraard genoeg luisteraars die zich wat minder tevreden tonen met de Stelling.

Mike bijvoorbeeld: "Leg deze stelling voor in het sprookjesbos van de Efteling en je kunt zomaar een hele andere uitslag krijgen."

Hans prijst Hugo's poging om de "devaluatie van de volkspeiling aan te tonen", zo schrijft hij. "Het is ongeveer net zo waarschijnlijk als dat wij voor de tweede keer de Postcodekanjer gaan winnen."

Is het Borst gelukt een nieuw diepterecord te vestigen? Nee, want 30% van de luisteraars gaf aan - ironisch of niet - het met hem eens te zijn.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie