Sport
EONOS

Feyenoord én Vitesse naar play-offs Conference League

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord én Vitesse naar play-offs Conference League

Feyenoord heeft zich simpel geplaatst voor de play-offs van de Conference League. FC Luzern kreeg in Rotterdam geen poot aan de grond: 3-0.

In Zwitserland werd vorige week ook al met 3-0 gewonnen. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Alireza Jahanbakhsh. De van Brighton gekomen aanvaller opende al na negen minuten de score op aangeven van Luis Sinisterra. Hij maakt ook de tweede.

Na rust bleef Feyenoord domineren. Sinisterra kreeg alle ruimte en krulde de bal in de verre hoek. Die 3-0 was meteen de eindstand. Feyenoord moet nog een ronde overleven om de groepsfase te bereiken. In die play-offs is het Zweedse Elfsborg de tegenstander.

foto: Pro Shots

Ook Vitesse naar play-offs

Ook Vitesse is door. In Arnhem had 't nog een zware kluif aan Dundalk. In Ierland moest Vitesse de 2-2 van vorige week wegpoetsen. En dat lukte. Door doelpunten van Bero en Gboho in de eerste helft kwam Vitesse niet in de problemen. In de tweede helft kwam Dundalk nog wel terug tot 2-1, maar de gelijkmaker bleef uit.

In de play-offs speelt Vitesse tegen Anderlecht.

De play-offs zijn op 19 en 26 augustus live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie