Sport
EONOS

Zware tijden voor voetbalclubs zoals Telstar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zware tijden voor voetbalclubs zoals Telstar

Het is een cultclub en als alles normaal was geweest zou De Graafschap vrijdagavond op bezoek zijn gekomen. Een topaffiche tussen twee clubs met bevriende supportersgroepen.

En dat soort wedstrijden zijn een levensader voor de club, weet commercieel directeur Steef Hammerstein. Door de opgedroogde inkomsten is het elke maand een uitdaging om de salarissen betaald te krijgen; bijvoorbeeld bij Benaissa Benamar. Een 23-jarige voetballer die voor het gezin moet zorgen, zijn moeder is ziek geweest. Zijn broertje en zusje zijn 16 en 12.

Langs de Lijn volgt de komende weken Telstar. Elke vrijdagavond een reportage en een gesprek met een clubman. Hoe houdt de club met een van de kleinste begrotingen in het betaald voetbal het hoofd boven water?

Luister hier naar het hele gesprek met Hammerstein en Benemar:

Zware tijden voor clubs zoals Telstar

Hammerstein en Benamar weten dat gezondheid in de corona-crisis boven alles gaat. Hammerstein is hartpatiƫnt en blijft thuis. Benawar traint individueel en zorgt dat hij niet met andere in aanraking komt omdat hij zijn moeder niet in gevaar wil brengen.

Toch is Hammerstein met van alles bezig om te zorgen dat ook de club overeind blijft. Korten op de salarissen van de spelers? Geen optie: de voetballers verdienen gemiddeld tussen de 25.000 en 30.000 euro. De huur? Kan misschien later worden betaald: Sponsoren? Hopen dat ze loyaal kunnen en willen zijn.

En ondertussen probeert Telstar met acties geld binnen te harken: zo wordt binnenkort de bekerwedstrijd tegen Ajax herhaald op de lokale zender. Supporters kunnen daarvoor bij een drive-in een pakket met eten halen. Met het bord op schoot voetbal kijken; dat klinkt als een tijd waarin alles normaal was.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie