Feyenoord komt niet langs Twenteverdedigers

2. Feyenoord komt niet langs Twenteverdedigers

Feyenoord is de eerste ploeg van de traditionele top drie die puntenverlies oploopt in de Eredivisie. In Rotterdam kwam de ploeg van Dick Advocaat slechts tot scoren uit een strafschop. Dat was tegen FC Twente niet voldoende voor drie punten (1-1).

Feyenoord tegen FC Twente was direct een wedstrijd. Zeer verrassend kwamen de bezoekers in minuut 2 op voorsprong in een zonovergoten Kuip. Een mooie hakbal van Danilo kwam voor de voeten van Václav Černý. Hij prikte de bal fraai in de verre hoek.

Feyenoord had het balbezit in grote gedeelten van het eerste bedrijf. Dat leverde in de 28e minuut een strafschop op. In het zestienmetergebied kreeg Lutsharel Geertruida een klein duwtje. Steven Berghuis miste in eerste instantie de penalty, Joel Drommel keerde. Maar in de rebound werd Berghuis neergelegd door de inglijdende Twente-verdediger Julio Pleguezuelo. Een tweede kans dus voor de aanvoerder van Feyenoord. Nu aarzelde Berghuis geen moment. Hij joeg hem tegen de touwen (1-1). Vlak voor rust kreeg Černý nog een dot van een kans voor Twente, maar die inzet ging ruim over.

Geen goede afwerking in laatste minuten

Taai en frivool was het spel in de tweede helft. Het elftal van Ron Jans hield zich goed staande. Dat kwam mede doordat er weinig variatie zat in het aanvalsspel van de Rotterdammers. Ook toen Advocaat Luciano Narsingh, Robert Bozenik en de nieuwe aanwinst Teixeira inbracht, veranderde er weinig. Tot in de extra tijd, toen Feyenoord in korte tijd drie dikke kansen kreeg. Berghuis greep tot tweemaal toe naar het hoofd. De aanvaller wist de bal niet precies genoeg af te werken. En ook Narsingh kreeg nog een grote mogelijkheid. Twente speelde zich helemaal leeg en pakte zodoende het vierde punt van deze competitie. Feyenoord, met even zoveel punten, blijft teleurgesteld achter.

Willem II-Heracles Almelo

Een rustig begin bij Willem II-Heracles Almelo. Pas na de rust leefden de Tilburgers op. Pavlidis liep door de as van het veld en krulde in de hoek. Görkem Saglam schoof de 2-0 binnen en binnen vijf minuten was het ook nog 3-0 via de nieuwe aanwinst John Yeboah. Pavlidis scoorde in de slotfase nog een tweede keer (4-0). Om 16.45 uur sluit Ajax het weekend af, met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Die wedstrijd is rechtstreeks te volgen in Radio Tour de France op NPO Radio 1.