Sport
NOS

Eerste GP-zege Leclerc, Verstappen in eerste ronde klaar

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste GP-zege Leclerc, Verstappen in eerste ronde klaar

Charles Leclerc heeft op indrukwekkende wijze de GP van België gewonnen. De Ferrari-coureur begon de wedstrijd vanaf pole position. Voor Max Verstappen was de GP op het circuit van Spa een lachertje.

In een emotioneel Spa, na het overlijden van Formule 2-coureur Anthoine Hubert zaterdag, waren zondag gelukkig geen grote ongelukken. Voor Leclerc heeft zijn eerste grandprixzege een dubbel gevoel. Hubert was een goede vriend van de rijder van Ferrari. Het Italiaanse team won voor het eerst dit seizoen.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (op slechts 1 seconden) en Vallteri Bottas eindigden op de plaatsen twee en drie. De als tweede gestarte Sebastiaan Vettel zakte terug tot plaats vier.

Verstappen in de fout

Max Verstappen werd de pechvogel van de wedstrijd. De Nederlander dook met minder snelheid de eerste bocht in. Daar kwam Verstappen in aanraking met Kimi Raikkonen. Zijn auto blokkeerde een aantal bochten later. Verstappen parkeerde zijn auto in de boarding, waarna een safetycar in de baan kwam.

Podcast

In de NOS Formule 1-podcast blikken Amber Brantsen, Louis Dekker en Jan Lammers maandag terug op het emotionele raceweekend in België.

Ster advertentie
Ster advertentie