Naar homepage
Sport

Wüst wederom winnares wereldbekerwedstrijd
NOS

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Wüst wederom winnares wereldbekerwedstrijd

Ireen Wüst heeft voor de tweede week op rij de 1500 meter gewonnen in een wereldbekerwedstrijd. Dit keer was de wereldkampioene op deze afstand de beste in Polen. Het baanrecord staat nu op 1:56.62.

Miho Takagi kwam nog enigszins in de buurt van de Brabantse. De Japanse was 0.54 seconden langzamer. Evgeniia Lalenkova eindigde op de derde plaats. Ook Melissa Wijfje deed het aardig in Tomaszów Mazowiecki. De 24-jarige schaatsster werd vierde. Jorien ter Mors schakelde zichzelf uit bij de tweede kruising, toen ze Brittany Bowe voorrang moest geven. Ter Mors eindigt op positie dertien. De vierde Nederlandse dame, Antoinette de Jong, werd negende.

500 meter mannen

De mannen kwamen zondag in actie op de kortste afstand, de 500 meter. De beste Nederlander was Kai Verbij. De sprinter kwam niet verder dan plaats acht. De winst ging naar de Japanner Tatsuya Shinhama in 34.73. Zijn landgenoot Yuma Murakami reed dezelfde eindtijd, maar was toch een aantal duizendsten langzamer.

Zaterdag won Thomas Krol de 1500 meter en vrijdag was Patrick Roest de beste op de 5000 meter. De kilometer werd in Polen niet geschaatst, tot ontevredenheid van coach Jac Orie van Team Jumbo-Visma. De World Cup gaat over twee weken verder in Kazachstan.

Ster advertentie
Ster advertentie