Sport
EONOS

'Anti-racismeprotest inspireert jongeren, deze discussie is niet meer te stoppen'

foto: Twitter @Memphisfoto: Twitter @Memphis
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Anti-racismeprotest inspireert jongeren, deze discussie is niet meer te stoppen'

Na twaalf weken is het Sportforum terug op de maandagavond van Langs de Lijn En Omstreken, al is het in een kleinere vorm. Met Volkskrant-journalist Robert Misset en NOS-commentator Jeroen Elfshoff wordt het sportnieuws besproken.

Uiteraard was er veel aandacht voor de anti-racismeprotesten die nu aan de gang zijn. Ook in de sportwereld. Elshoff vindt het goed dat sporters zich durven uitspreken. "Iedereen zou het moeten doen, maar sporters hebben een groot podium en dat zien de hele wereld", aldus de commentator. "Zij moeten zich laten gelden en zorgen dat dit niet weer stilvalt."

Ook Misset ziet een positieve ontwikkeling. "Dit heeft zoveel invloed op de jeugd en ze kunnen zoveel mensen inspireren. Deze discussie is niet meer te stoppen. Er moet nu iets gebeuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deltaplan

Deze week presenteerde voetbalbond KNVB het zogenoemde Deltaplan over hoe betaald voetbal eruit moet zien in tijden van corona. Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, opperde bij Studio Sport om de topduels in de tweede seizoenshelft te spelen omdat er dan mogelijk weer publiek bij kan zijn.

Misset kan zich wel vinden in het plan van Van der Sar. "Ik begrijp het ergens wel. Als je moet kiezen tussen Ajax-Excelsior of Ajax-Feyenoord is de keuze makkelijk. Competitievervalsing gaan we sowieso krijgen omdat we niet weten wanneer we weer met publiek kunnen spelen."

Elshoff is wat kritischer over het plan. "Ik ben wat voorzichtiger. Het lijkt mij heel ingewikkeld. En ik ben bang dat er veel gezeur gaat komen. Zelf bij een normale competitie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie