Sport
NOS

PSV wint met 3-0 van Ajax in strijd om voorronde Champions League: ‘De kans is heel groot dat ze tweede gaan worden’

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV wint met 3-0 van Ajax in strijd om voorronde Champions League: ‘De kans is heel groot dat ze tweede gaan worden’

PSV heeft een dreun uitgedeeld aan Ajax (3-0) in de strijd om plek twee, die recht geeft op een plek in de voorrondes van de Champions League. Luuk de Jong (twee keer) en Xavi Simons (penalty) scoorden voor de Eindhovenaren.

Dat de topper een bijna rechtstreeks duel om de tweede plek in de eredivisie was, zal PSV noch Ajax graag willen toegeven. Maar met een ontketend Feyenoord (acht punten voorsprong) was dat wel de inzet van zondagmiddag. Met de 3-0 winst zette PSV een grote stap richting die plek in de voorrondes van de Champions League. Verslaggever Ragnar Niemeijer: "Zij zijn nu tweede in de eredivisie, en de kans is heel groot dat ze ook tweede gaan worden."

Tijdelijk gestaakt

De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt nadat iemand uit het PSV-publiek een beker bier richting Ajax-speler Steven Berghuis gooide. "Je steekt als supporter dan een ongelofelijke middelvinger op naar je eigen club, zeg", reageerde verslaggever Frank Wielaard. Nieuwe KNVB-richtlijnen schrijven voor dat een wedstrijd direct wordt stilgelegd bij dergelijke verstoringen.

"Dit is wat er is afgesproken en dit is dus wat er gebeurt", vervolgde Wielaard. "Iemand kan zich toch niet inhouden, zit daar in het PSV-publiek en er wordt ook omgekeken naar waar de beker bier vandaan komt. Er zijn mensen die weten wie het gedaan heeft en er wordt ook al gewezen."

Niemeijer benadrukte dat hier gauw een passende oplossing voor moet komen. Want wat als dit nogmaals was gebeurd tijdens de wedstrijd? Dan had de KNVB de wedstrijd definitief gestaakt, net zoals dat gisteren ook gebeurde bij FC Groningen-NEC. Een van de grensrechters werd toen geraakt door een beker bier. "Dit valt niet vol te houden. Dan gaan we op woensdagmiddag zonder publiek die wedstrijd uitspelen. Dat wordt dan een soort vaste routine op je woensdag. Dat gaat ook niet werken."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie