Sport
NOS

Ola John kan weer aan voetbalwedstrijden gaan denken

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ola John kan weer aan voetbalwedstrijden gaan denken

Waar de Eredivisie dit jaar door de uitbraak van het coronavirus niet wordt uitgespeeld, daar mag in Portugal de hoogste voetbalcompetitie en het bekertoernooi vanaf eind mei worden hervat. Onder strikte regels, dat wel. Goed nieuws voor eenvoudig Oranje-international Ola John.

De oud-speler van FC Twente staat tegenwoordig onder contract bij Viktoria Guimares. "Het zijn hectische dagen", zegt hij in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. "Ik was teruggekeerd naar Nederland. Maar we kregen twee weken geleden te horen dat we terug naar Portugal moesten komen omdat de competitie verder zal gaan."

De premier van het land, António Costa, wil dat de Portugese competitie afgemaakt wordt. Daarbij is geen publiek welkom en wordt er alleen gespeeld in stadions waar de maatregelen vanwege het coronavirus goed kunnen worden uitgevoerd.

Quarantaine

John moest in Portugal en quarantaine en werd zaterdag negatief getest op het coronavirus. Maandag mag hij de training weer hervatten. "Iedereen wil natuurlijk graag weer voetballen; ik ook", meldt John, via een matige telefoonlijn. "Maar gezondheid is nog altijd het belangrijkste. Je moet er maar op vertrouwen dat het kan, als de premier dat zegt."

Als het goed is gaat de Portugese competitie vanaf 30 mei verder. "Maar dat kan in deze tijden natuurlijk ook heel snel veranderen", aldus John.

Ster advertentie
Ster advertentie