Sport
NOS

Verstappen en Pérez profiteren in Bakoe van uitvallende Ferrari's

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen en Pérez profiteren in Bakoe van uitvallende Ferrari's

Max Verstappen kwam juichend over de streep in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Zijn ploeggenoot van Red Bull Racing Sergio Pérez eindigde als tweede. Het team van Ferrari was in de eerste helft van de race al klaar; Charles Leclerc en Carlos Sainz vielen stil.

Het is de eerste keer dat Verstappen op het podium staat in Bakoe. Wie vooraf een gevecht had verwacht met Ferrari, kwam bedrogen uit. Leclerc had de pole position in handen, maar zag al snel nummer twee Pérez voorbij komen.

Sainz parkeerde zijn auto naast het circuit met problemen. Niet veel later, na twintig van de 51 ronden, was het ook klaar voor Leclerc. Ferrari had de zaken technisch niet in orde.

Verstappen nam de leiding, voor Pérez . Er gebeurde verder weinig schokkends. George Russell (Mercedes) eindigde als derde.

Het gat in het klassement tussen regerend wereldkampioen Verstappen en Leclerc is 150 om 116. Perez staat daartussen op 129 punten.

Q&A

Tussen 17.00 en 19.00 uur houdt NOS Langs de Lijn een Q en A over de Formule 1. Analist Jan Lammers, commentator Louis Dekker en voormalig elektronica-engineer Ramon Drost beantwoorden vragen van luisteraars. Stuur uw vraag in via de NPO Radio 1-app.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie