Sport
EONOS

Terug naar de dag dat Fred Bischot een mes naar zijn hoofd geslingerd kreeg

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Terug naar de dag dat Fred Bischot een mes naar zijn hoofd geslingerd kreeg

In Langs de Lijn En Omstreken duiken we iedere dag in de geschiedenisboeken op zoek naar bijzondere sportmomenten. Vandaag gaan we terug naar 10 juni 1979.

Op die dag is er een merkwaardig incident in de wedstrijd tussen Telstar en FC Groningen. Vanaf de tribune gooit FC Groningen-supporter Jacob R. een stiletto in de richting van Telstar-speler Fred Bischot. Het mist zijn doel, maar de wedstrijd werd als gevolg van het incident wel gestaakt. De schrik en de verontwaardiging waren destijds groot.

Fred Bischot speelde in totaal 372 duels voor Telstar, waarvan zelfs een deel in de Eredivisie. Hij is daarmee al jaren de speler met de meeste wedstrijden achter zijn naam voor de club uit Velsen- Zuid. Toch valt zijn naam vooral nog weleens in combinatie met het 'mesincident' in Groningen.

Journalist Ger van Gelder was destijds verslaggever voor het Dagblad van het Noorden en volgde de zaak op de voet. Beluister hieronder zijn hele verhaal.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie