Sport
EONOS

Eredivisie en eerste divisie liggen sowieso stil tot 1 juni

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eredivisie en eerste divisie liggen sowieso stil tot 1 juni

De eredivisie en eerste divisie liggen stil tot 1 juni. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd tijdens de persconferentie over de verlenging van de maatregelen wegens het coronavirus.

Woordvoerder KNVB over het voetbal dat tot sowieso tot 1 juni stilligt

Volgens Rutte valt het betaald voetbal tot de vergunningsplichtige evenementen, waardoor een herstart voor juni niet mogelijk is. Ook niet zonder publiek.

De KNVB hield vorige week nog vast aan de gecommuniceerde datum van 6 april, maar Rutte heeft nu duidelijkheid gegeven.

De sluiting van sportclubs is door het kabinet verlengd tot en met dinsdag 28 april. De competities in het amateurvoetbal zijn definitief stopgezet.

Eredivisie

Woensdag wordt er door de KNVB waarschijnlijk meer duidelijkheid gegeven over een eventuele hervatting van de eredivisie, die nog acht speelrondes telt.

NEC-directeur Van Schaik over gevolgen voor de clubs

De UEFA vergadert morgen met alle aangesloten bonden, dus ook de KNVB, over het vervolg van de nationale en Europese competities en de situatie rond tot eind juni lopende spelerscontracten.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie