Sport

Groenewegen boekt tweede etappezege op rij

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Groenewegen boekt tweede etappezege op rij

[NOS] Dylan Groenewegen heeft zijn huzarenstukje van vrijdag herhaald in de Ronde van Frankrijk. Groenewegen won in Amiens ook de achtste etappe.

Fernando Gaviria, eveneens winnaar van twee Touretappes dit jaar, kwam klem te zitten naast André Greipel. Terwijl zij het elkaar moeilijk maakten, kwam Groenewegen met een veel hogere topsnelheid langszij.

Fietsvakantie

Tot de sprint had de etappe van Dreux naar Amiens meer weg van een uit de hand gelopen fietsvakantie dan van een rit in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Het tempo van de renners lag zo laag dat zelfs het langzaamste tijdschema niet kon worden vastgehouden.

De eerste demarrage kwam op naam van Marcus Burghardt (Bora), maar hij gebruikte zijn voorsprong slechts om het peloton toe te zwaaien vanuit de berm.

Lachertje

De volgende renner die op avontuur ging was niemand minder dan klimmer Laurens ten Dam. Ook hij demarreerde lachend, maar Ten Dam kreeg gezelschap van twee serieuze aanvallers: Marco Minnaard, de Nederlander van Wanty, en Fabien Grellier (Direct Energie).

Nadat Minnaard het bergpuntje had gepakt op de eerste heuvel de dag (vierde categorie), liet Ten Dam (Sunweb) zich weer langzaam terugzakken in het peloton.

Van Avermaet weer attent

Net als vrijdag pakte Greg Van Avermaet drie bonificatieseconden bij het bonuspunt, waardoor zijn voorsprong op nummer twee Geraint Thomas in het klassement groeide naar negen seconden.

Ster advertentie
Ster advertentie