Sport

Tour-parcours bekend: wat betekent het voor Dumoulin?

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tour-parcours bekend: wat betekent het voor Dumoulin?

Donderdag werd in Parijs het parcours voor de Tour de France 2019 bekendgemaakt. Met bekende cols als La Planche des Belle Filles, de Tourmalet, de Galibier en slechts 27 individuele tijdritkilometers, lijkt de Tour van komend seizoen op maat van de pure klimmers. Niet ideaal voor Tom Dumoulin dus. In Langs de Lijn en Omstreken laat verslaggever Gio Lippens zijn licht schijnen over het Tour-parcours.

"Hij vindt het zelf maar niets", vertelt de verslaggever over Dumoulins mening. De Limburger reageerde donderdag op het Tour-parcours en noemde het "niet ideaal'. Lippens was in Parijs aanwezig tijdens de presentatie en sprak na afloop met Team Sunweb-baas Iwan Spekenbrink. "Die maakte duidelijk dat de keuze tussen de Tour en de Giro d'Italia nog niet gemaakt is. Als de laatste hem beter ligt, zouden ze zomaar voor de Italiaanse grote ronde kunnen kiezen."

De Giro stelt op woensdag 31 oktober haar parcours voor. Met naar verluidt drie tijdritten van in totaal een kleine zestig kilometer, is dat behoorlijk meer dan de ene individuele Tour-tijdrit van 27 kilometer. "Van de drie zouden er twee een klimtijdrit zijn", zegt Lippens. "Nou, als er iets geschikt is voor Dumoulin, dan is het wel een klimtijdrit. Als Sunweb ervan overtuigd is dat hij meer kans maakt in de Giro dan in de Tour, dan kunnen ze dat denk ik wel verkopen."

Dit jaar combineerde Dumoulin de Giro en de Tour. Hij eindigde twee keer als tweede. In een uitgebreid interview met de NOS liet hij onlangs echter weten dat niet snel weer te doen.

Ster advertentie
Ster advertentie