Sport

FC Emmen mag toch met seksspeeltjesbedrijf op de borst spelen

EONOS
foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Emmen mag toch met seksspeeltjesbedrijf op de borst spelen

FC Emmen mag toch met EasyToys op de borst spelen. De KNVB had eerder de sponsordeal van de voetbalclub met het seksspeeltjesbedrijf uit Veendam afgekeurd, maar gaat nu toch akkoord.

Na gesprekken zijn beide partijen overeengekomen dat FC Emmen vooralsnog één seizoen EasyToys als shirtsponsor mag hebben.

"Wij zijn blij met deze oplossing. Want het bedrijf wordt onterecht in de categorie seksindustrie geplaatst. Maar ze verdienen geen geld met seks, maar met speeltjes voor in de slaapkamer. Ik ben blij dat we eruit zijn gekomen", aldus Ronald Lubbers, de voorzitter van FC Emmen in Langs de Lijn En Omstreken.

Reactie KNVB

De KNVB liet schriftelijk weten dat een sponsor als EasyToys niet past in het uitgebreide sponsoringreglement. Dinsdag werd duidelijk dat de voetbalbond in december met alle clubs, tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV), het betreffende artikel uit het sponsorreglement gaat bespreken.

"Zo wilden beide partijen in eerste instantie een driejarige verbintenis aangaan. Na het overleg van donderdag is die overeenkomst naar één jaar teruggedraaid."

De KNVB betreurt de eerder ontstane situatie. "Maar we waarderen in dit verband de flexibiliteit van club en sponsor door de duur van het sponsorcontract aan te passen. Als zou blijken dat dit contract in strijd is met de wet of de Nederlandse Reclame Code, wordt dit vanzelfsprekend aangepast."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie