Sport
EONOS

AZ haalt uit tegen Dundee United, ook FC Twente ronde verder

foto: ANPfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. AZ haalt uit tegen Dundee United, ook FC Twente ronde verder

AZ en FC Twente hebben zich geplaatst voor de play-offs van de Conference League. AZ poetste de nederlaag van vorige week tegen Dundee United weg: 7-0. FC Twente won, net als vorige week, simpel van Cukaricki uit Servië: 4-1.

In Alkmaar moest AZ aan de bak. Vorige week verloor 't nog in Schotland van Dundee United, met 1-0. Maar de ploeg van trainer Pascal Janssen draaide dat in een sensationele eerste helft helemaal om. Bij rust leidde de Alkmaarders al met 5-0, mede door twee doelpunten van Pavlidis en Reijnders.

Meteen na rust maakte Dani de Wit er 6-0 van, toen al lang en breed zeker was dat AZ de volgende ronde ging halen. Uiteindelijk maakte AZ er nog eentje. In de play-offs speelt 't tegen Gil Vincente uit Portugal. Als AZ die tweeluik wint plaatst 't zich voor de groepsfase van de Conference League.

foto: Proshots

FC Twente

In Enschede leek 't nog even spannend te worden, toen Cukaricki snel op voorsprong kwam. Maar na een dik kwartier stelde FC Twente al orde op zaken. De ploeg uit Enschede won uiteindelijk met 4-1, nadat de Serviërs vorige week in de uitwedstrijd al met 3-1 werden geklopt.

Daardoor plaatst Twente zich voor de play-offs van de Conference League, de laatste horde tot de groepsfase. Daarin wacht het Italiaanse Fiorentina. Volgende week donderdag is de heenwedstrijd in Toscane en zeven dagen later volgt de return in de Grolsch Veste.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie