Sport
EONOS

Triatlete Rachel Klamer werkt vanuit 'haar' Twente toe naar Olympische Spelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Triatlete Rachel Klamer werkt vanuit 'haar' Twente toe naar Olympische Spelen

Ze werd geboren in Zimbabwe, leerde zwemmen in het Twentse dorpje Denekamp, reisde vervolgens de hele wereld over en werd de beste triatlete van Nederland. Nu is ze terug in Twente, waar ze zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Tokio.

Triatlete Rachel Klamer werkt vanuit 'haar' Twente toe naar Olympische Spelen

Wie vroeger had gezegd dat Klamer de Olympische Spelen zou halen was waarschijnlijk voor gek verklaard. De topsporter kwam pas op latere leeftijd naar boven. "Ik was altijd moe, mijn vader moest mij tillen totdat ik echt te zwaar werd. Ik vertikte het om te leren fietsen en zwemmen vond ik eigenlijk ook niet leuk", zegt de triatlete.

'Eindelijk weer een thuis'

Uiteindelijk maakte ze van de sport haar beroep en reisde de hele wereld over. Een paar jaar geleden keerde ze terug naar haar roots en de rust in Twente: "Ik was het zat om uit een koffer te moeten leven. Soms liep ik zes weken in hetzelfde shirt. Daarbij had ik ook de behoefte om meer bij mijn familie te kunnen zijn. In Twente heb ik eindelijk weer een thuis, ook al ben ik nog steeds veel op reis."

Ze woont en traint er samen met haar Zuid-Afrikaanse vriend Richard Murray, die ook top-triatleet is. Allebei richten ze zich volop op de Olympische Spelen, al hebben ze daarna wel één gezamenlijk plan. "We gaan trouwen. In Zuid-Afrika, maar verder hebben we nog niets geregeld. Het zou in ieder geval mooi zijn als we allebei een Olympische medaille in bezit hebben dan."

Ster advertentie
Ster advertentie