Sport
EONOS

Amateurclub De Treffers zorgt voor bekerstunt door RKC uit te schakelen: 'Iedereen strontlazarus!'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Amateurclub De Treffers zorgt voor bekerstunt door RKC uit te schakelen: 'Iedereen strontlazarus!'

Het aloude bekertoernooi van Nederland. Voer voor mooie sportverhalen. Elk jaar opnieuw. Dit keer is de eerste stunt uitgevoerd door de amateurs van De Treffers uit Groesbeek. Eredivisieclub RKC Waalwijk werd met 2-0 verslagen.

"Iedereen hier boven de achttien is strontlazarus", aldus een dolbije aanvoerder Ricardo Ippel na de stunt in Langs de Lijn En Omstreken.

Video niet beschikbaar

RKC startte met een behoorlijk sterke basisopstelling tegen De Treffers, maar had het vanaf de eerste minuut moeilijk. Het was aan de sterk spelende doelman Joel Pereira te danken dat de Waalwijkers niet al heel vroeg achter kwamen.

Na een kwartier spelen was het toch raak, toen Gavin Vlijter de openingstreffer binnen schoot. Daarna nam RKC het initiatief, maar bleef De Treffers het gevaarlijkst. Alleen Mika Biereth, die onlangs zijn eerste eredivisiedoelpunten maakte, kwam voor rust dicht bij de 1-1.

Fraaie vrije trap

RKC zette de jacht op de gelijkmaker na rust voort, maar na een uur spelen zorgde Brian Campman met een fraaie vrije trap voor de 2-0. Het was eigenlijk al de genadeklap voor RKC, dat te moeizaam tot kansen kwam om De Treffers nog aan het wankelen te krijgen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie